Pihakivetys: Huolto-Ohjeet Pitkäikäiselle Loistolle

Rikkaruohot kuriin – vinkit puhtaaseen ja siistiin pihakivetykseen

Me tiedämme, että rikkaruohot ovat iänikuinen ongelma ja ne nostavat päänsä myös siellä missä on pihakivetys. Älä huoli, meillä on vinkkejä, jotka tehoavat tähän ongelmaan!

Kuvittele, kuinka mahtavaa olisi kävellä puhtaalla kivetyksellä ilman rikkaruohoja törröttämässä paikkapaikoin. Pienellä panostuksella se on täysin mahdollista. Säännöllinen tarkkailu on avainasemassa. Käy aina silloin tällöin tarkistamassa tilanne.

Kun bongaat rikkaruohon taimen, älä anna sen asettua kodiksi! Tartu toimeen heti! Käytä kättäsi tai pientä käsityökalua, ja kaiva se juurineen ylös. Rikkaruohojen juurten poistaminen estää niitä palaamasta.

Voit myös suojata pihakivetystä levittämällä erityistä harsokangasta tai muovimattoa maan alle ennen kivetyksen asentamista. Tämä estää rikkaruohojen kasvun ja helpottaa huoltamista. Jos yritys on työstämässä sinulle kivetystä, niin ota asia puheeksi suunnitteluvaiheessa. Tällöin voit valita esim. ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Pihakivetys lähtenyt liikenteeseen! Näin korjaat ja tiivistät pihakivetykset kuin ammattilainen

Jos olet joskus löytänyt yksittäisen kiven seikkailemassa omia polkujaan, niin et varmasti ole ainoa. Tähänkin pihakivetys ongelmaan meiltä löytyy lääke!

Kivet voivat liikkua paikoiltaan liikenteen, sateiden ja ajan myötä. Ei mitään hätää, koska korjaaminen on helppoa. Tarvitset vain muutamia työkaluja ja hieman kärsivällisyyttä.

Kun kohtaat irrallisen kiven, niin na1ppaa se välittömästi mukaan. Tarkista kiven alkuperäinen paikka ja poista tarvittaessa roskat ja ylimääräinen hiekka. Aseta kivi takaisin paikoilleen ja napauta kevyesti kumivasaralla, jotta se asettuu tiukasti. Perään vielä ripaus saumahiekkaa ja avot!

Joskus saatat törmätä kiviin, jotka ovat lohjenneet tai haljenneet. Älä hätäänny, nekin voidaan korjata. Poista rikkinäinen kivi ja puhdista sen alla oleva alue. Jos tiedät minkä tyyppinen/mallinen rikkinäinen pihakivi on, niin uuden kiven löytäminen pitäisi olla helppoa. Kun korvaava pihakivi on löytynyt, niin se asetetaan paikoilleen ja toimitaan samalla tavalla, kuin aiemmin, eli kuminuija taputtelut ja tämän jälkeen saumahiekka. Jos kuitenkin tarvitset apua vastaavissa tilanteissa, niin ole rohkeasti meihin yhteydessä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

× WhatsApp